26-27 березня співробітники Інституту біології тварин НААН: к.с.-г.н Ірина ЯРЕМЧУК, к.біол.н. Іван ГЕВКАН, к.с.-.н. Євген ДЗЕНЬ, к.с.-г.н. Іван ЛУЧКА - взяли участь у роботі інформаційного заходу "Інфо-День", організованого Офіс Горизонт Європа в Україні НФДУ.

У події як очно так і онлайн брали участь близько 250 учасників: представники закладів вищої освіти, наукових установ, малого та середнього бізнесу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій. 

03 26 2024 1

Захід тривав два дні. Під час першого дня керівник «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ - Ігор Таранов звернувся до присутніх із презентацією роботи Офісу з моменту його відкриття, розповів про його мету, очікування і майбутні можливості для українських учасників і познайомив з усіма його спеціалістами за їхніми сферами діяльності.
Долі у ході роботи доповідачі презентували Програму "Горизонт Європа", ініціативи COST, активності Erasmus+, інноваційний розвиток України через призму діяльності УКРНОІВІ, діяльність EIT Community RIS Hub в Україні та інші міжнародні програми. 

Другий день був присвячений винятково Рамковій програмі Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт Європа". Доповідачі звернули увагу на практичні аспекти участі у Програмі "Горизонт Європа" від етапу пошуку конкурсу до подання заявки, фінансову та юридичну складові проектів. Цікавою для науковців була інформація про елемент Програми - WIDERA (Розширення участі та зміцнення європейського дослідницького простору), метою якого є зменшення існуючої різниці між країнами-лідерами та країнами, які відстають у сфері досліджень і розробок. Окремим блоком було представлено практичний екскурс порталом "Funding and Tenders Portal" та окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій, де учасники отримали інформацію про особливості підготовки грантових проектів та на які аспекти слід звертати увагу при їх написанні. 

Подія викликала неабияку зацікавленість, слухачі ставили багато питань, на які отримали вичерпні кваліфіковані відповіді. 

Дякуємо організатору - Офіс Горизонт Європа в Україні за можливість взяти участь у цьому заході. 

У дописі використано матеріали і зображення із сайту Офісу Горизонт Європа в Україні.

03 26 2024

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect