Інститут біології тварин НААН виступив співорганізатором Міжнародного наукового симпозіуму Бориса Балінського, який відбувся 10-11 квітня 2024 у Йоганезбурзі (ПАР).

1

Ця подія крім серйозної наукової програми мала на меті вшанування постаті видатного українського і південно-африканського вченого Бориса Балінського та його внеску у розвиток наукових знань у багатьох галузях біології. Симпозіум організовано спільно з Університетом Вітватерсранда (Йоганнесбург) та Посольством України в Піденній Африці за участю провідних наукових установ України (Національної академії наук України, а саме Інституту зоології, Інституту фізіології ім. Богомольця, Національного природознавчого музею, а також Інституту біології тварин Національної академії аграрних наук), Української асоціації ПАР, південноафриканських наукових установ та дослідників з інших країн.

Оскільки ім’я Бориса Балінського об’єднує Україну та ПАР, даний Симпозіум став майданчиком для подальшого розвитку українсько-африканського співробітництва, і був також приурочений до 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та ПАР.
Директор Інституту біології тварин член-кор.НААН Юрій Салига був членом оргкомітету симпозіуму, а також виступив з пленарною доповіддю «B. Balinsky: From Ukraine to Africa and back – a century-long journey». На жаль, через триваючу російську агресію і злочинну війну, українські учасники симпозіуму були вимушені брати участь у симпозіумі лише в он-лайн режимі.

4

 

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect