Премія ім. Івана Виговського 2018 р.

22 травня у Варшавському університеті, в бальній залі палацу Потоцьких, відбулася урочистість вручення премії ім. Івана Виговського. Церемонію вручення нагород провели директор Студій Східної Європи Варшавського університету ― Ян Маліцкий та проректор Мацєй Душчик.

buchko3
Головну нагороду отримав доктор історичних наук Ігор Ільюшин. Відтак, Ігор Ільюшин отримує можливість річного перебування у шести польських університетах, де він зможе виступати з лекціями, а також працювати в архівах і займатися дослідницькою роботою.
Приємно відзначити, що цього року одним із лауреатів цієї нагороди стала Бучко Оксана Михайлівна ― к.біол.н., старший науковий співробітник лабораторії біохімії адаптації та онтогенезу тварин Інституту біології тварин НААН. Оксана Михайлівна отримала нагороду у галузі аграрних наук.

buchko1
Окрім Оксани Михайлівни, ще низка науковців із різних регіонів України отримали нагороди, в межах яких дозволяється 4-місячне стажування у двох польських університетах.

Колектив Інституту біології тварин НААН пишається своєю колегою та зичить її нових наукових і професійних успіхів!

Довідка.
Нагорода імені Івана Виговського має на меті відзначення заслуг громадян України в розвитку науки, культури та громадського життя, у формуванні й розвитку громадянського суспільства в Україні та будівництві демократичної проєвропейської України, що поважає найкращі традиції колишньої Речі Посполитої та бере до уваги історичні, сучасні й майбутні зв’язки України з Польщею та Європою.

Wyhowski2018

Нагорода імені Івана Виговського ― це 12-місячне науково-дидактичне стажування у шести польських університетах для кандидата в галузі гуманітарних наук. У рамках нагороди організатори пропонують також чотиримісячні дослідницькі стажування у двох польських університетах для кандидатів у галузі соціальних, точних, економічних, технічних, аграрних наук і бібліотекознавства. Програму спільно фінансують 25 польських наукових інституцій.

buchko4

Нагорода була заснована у 2014 р. Центром східноєвропейських студій Варшавського університету (ініціатор), найпрестижнішими польськими університетами: Варшавським, Ягеллонським, Вроцлавським, Університетом Адама Міцкевича в Познані та чотирма університетами, розташованими вздовж східного кордону Польщі, зокрема Університетом у Білостоці, Університетом Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, Люблінським католицьким університетом, Жешувським університетом, а також Колегією Східної Європи у Вроцлаві та Національним інститутом Оссолінських у Вроцлаві. Пізніше до нагороди приєдналися нові навчальні заклади: Гірничо-металурнійна академія в Кракові, Академія Леона Козьмінського, Коледж Європи, Collegium Civitas, Лодзька політехніка, Познанська політехніка, Варшавська політехніка, Вроцлавська політехніка, Головна школа сільського господарства, Економічний університет у Вроцлаві, Педагогічний університет у Кракові, Аграрний університет у Кракові, Гданський, Лодзький та Вармінсько-Мазурський університети.
Урочисте вручення нагороди відбувається щороку 22 травня у Варшавському університеті.

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect