ІІІ Міжнародний форум «Медова осінь на Львівщині, 2018. Прикордонні зустрічі»

17-23 вересня 2018 року відбувся ІІІ Міжнародний форум «Медова осінь на Львівщині, 2018. Прикордонні зустрічі». Головна мета форуму – визначити актуальні тематики наукових та практичних розробок у бджільництві України.

1

Організаторами були: Всеукраїнське Братство Бджолярів України, Товариство бджолярів Лодзинського воєводства Республіки Польща, Інститут біології тварин НААН. Форум відбувся під патронатом Генерального консула Республіка Польща у м. Львові, за сприяння: Львівської обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, Львівської міської ради тощо.

5

 У рамках форуму 19-20 вересня в Інституті біології тварин НААН відбулась наукова конференція: «Бджільництво, як основа сталого розвитку аграрного сектору України та Польщі в контексті правил Європейського Союзу».

З вітальним словом до учасників конференції звернулись: директор Інституту біології тварин НААН Влізло В.В., Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Гончаренко Л.В., представник з ЛКП «Львівське конференц-бюро» Львівської міської ради Павлів А., та голова товариства бджолярів Лодзинського воєводства Бартоломей Петровскій. Також конференцію відвідала делегація з представників Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина.

6

Учасники конференції ознайомилися зі станом досліджень в галузі бджільництва як в Україні так і за її межами. З доповіддю на конференцію виступили як науковці так і практикуючі пасічники з України, Польщі та Туреччини. Виступи проходили на англійській, польській та українській мовах.

8

Під час обговорення висловлювались пропозиції щодо активної творчої співпраці молодих науковців з установами зарубіжних країн, участі у міжнародних грантах і програмах, наукових форумах, семінарах та круглих столах. Упродовж двох днів міжнародної наукової конференції, яка відбувалася в Інституті біології тварин НААН при обговоренні актуальних питань з галузі бджільництва прийняли рішення зі створення спільної Програми співпраці бджолярів-практиків і науковців. Мета цієї програми - наукове обґрунтування технологічних розробок та інноваційних технологій, що заплановані для удосконалення практичної діяльності бджолярів України, Польщі та Туреччини.

4

Під час конференції також проходила виставка де були представлені ветеринарні препарати, добавки для бджіл, різні сорти меду, пилок, перга та вироби з воску.

2

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect