Лабораторія фізіології, біохімії та живлення птиці, у віварії Інституту біології тварин НААН, провела дослід із вивчення біологічної дії та продуктивної ефективності застосування екзогенних ензимів у раціонах курчат-бройлерів. Дослідження проведено на чотирьох групах курчат-бройлерів, починаючи з 10-добового віку. Їх утримання в клітках та годівля відповідала технологічним вимогам. Вся птиця одержувала повнораціонний комбікорм (ПК), збалансований за поживними і біологічно активними речовинами. Птиці дослідних груп додавали різні кількості ензимний препарат та цитрат сульфуру.

5

Дослідження проведені з дотриманням загальних етичних принципів експериментів на тваринах, ухвалених Першим національним конгресом з біоетики.

02

Протягом досліду проводили спостереження за фізіологічним станом птиці та збереженістю поголів’я. З метою визначення середньодобових приростів проводили щотижневе зважування птиці із врахуванням затрат корму на кілограм приросту. У кінці досліду проведено забій птиці і взяття проб крові, тканин печінки, підшлункової залози, слизової і хімусу 12–палої кишки.

4

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect