8 серпня, у селі Ганачівка Львівського району відбувся круглий стіл на тему: «Стан та перспективи розвитку галузі бджільництва». Захід проходив у рамках 10-го фестивалю «Медова забава».

На запрошення Львівської ОДА у круглому столі взяв участь Інститут біології тварин НААН , який представляла провідна наукова співробітниця лабораторії екологічної фізіології та якості продукції Інституту біології тварин НААН, доктор ветеринарних наук Ірина Ковальчук.

1

Спікерами круглого столу також були: заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман, головний спеціаліст відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Горчин, начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби України у Львівській області Ярослав Лободзець. Модераторкою зустрічі виступила радниця голови Львівської ОДА Галина Бордун.

IMG 1927 1628448494 1620x1080 1 0

Під час обговорення перспектив ведення бджільництва в області наголосили, що важливим кроком розвитку та підтримки галузі є ефективне використання та захист бджіл, підвищення їх життєздатності та продуктивності, виробництво продукції бджільництва високої якості, створення інноваційних засобів для профілактики і лікування захворювань бджіл.
Також, піднімалися питання дотримання законодавства з ветеринарно-санітарного нагляду, захисту рослин, застосування пестицидів, відповідно до чинних регламентів, державної та регіональної підтримки галузі бджільництва, співпраці пасічників та аграріїв.

IMG 1959 1628448504 1620x1080 1 0

Учасниками круглого столу були обговорені й інші актуальні питання регіонального розвитку галузі бджільництва у весняно-літній період з врахуванням змін клімату, застосування отрутохімікатів в аграрному виробництві тощо.

 

*світлини у публікації використані із сайту ЛОДА

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect