23-26 серпня у м. Лозанна, Швейцарія відбулася Міжнародна зустріч з питань вивчення внутрішньоклітинних бактерій (International intracellular bacteria meeting 2022).

3

Інститут біології тварин НААН представляла старший науковий співробітник лабораторії молекулярної біології та клінічної біохімії , кандидат біологічних наук Козак Марія Романівна. Ця участь відбулась завдяки проєкту міжнародної технічної допомоги компанії CH2M HILL, Inc., що сприяє професійному розвитку молодих українських вчених і організовує їх участь у міжнародних заходах.

3

Міжнародна зустріч з питань вивчення внутрішньоклітинних бактерій була організована ESCCAR (Європейське товариство з вивчення хламідій, коксієл, анаплазм і рикетсій) та ASR (Американським товариством рикетсіологів) за підтримки ESGMD (геноміка та молекулярна діагностика), ESMAC (мікоплазма і хламідія) та ESCMID (Європейське товариство клінічної мікробіології та інфекційних хвороб).

3

Впродовж заходу відбулися спеціальні сесії та доповіді з різних аспектів, включаючи епідеміологію, геноміку, клітинну біологію, молекулярну біологію, діагностику та лікування різноманітних бактеріальних агентів тощо.

Учасники зустрічі також мали унікальну можливість відвідати діагностичні лабораторії Університетської лікарні у м. Лозанна.

3

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect