Заступник директора з інноваційно-наукової діяльності Інституту біології тварин НААН Шаран Микола Михайлович 9-10 березня 2023 року взяв участь у конференції «Школа годівлі корів», яка проходила у Краківському аграрному університеті (Республіка Польща).

 У конференції взяло участь майже 500 учасників з Польщі, України, Чехії та Угорщини (науковці, представники фірм та аграрних підприємств). Основними спікерами були провідні професори із США (Robert J. Van Saun, Fhil Cordoso, Jessica McArt, Sara Kvidera), Бельгії (Geert Opsomer), Ізраїлю (Uzi Moallem) та Іспанії (Sergio Calsamiglia).

 На конференції детально розглянуто та обговорено дві основні проблеми молочного скотарства: 1) Відтворення дійних корів – на скільки залежить від годівлі? та 2) Кетоз у молочних корів – хвороба чи порушення обміну речовин?

У секції відтворення дійного стада дискутувалися питання отелення високопродуктивних корів, його залежність транзитного періоду, забезпечення корів білком та амінокислотами, ліпідами та специфічними жирними кислотами, а також мікроелементами та вітамінами.

У секції з розгляду кетозу молочних корів обговорювалися причини виникнення кетозу, методи його діагностики і лікування, збитки від кетозу та шляхи їх зменшення. Конференція пройшла у дружній та теплій атмосфері, заплановано її продовження у наступному році.

  • 00.jpg
  • 01.jpg
  • 02.jpg
  • 10.jpg
  • 11.jpg

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect