26 травня у Львові проходив воркшоп із презентацією нових можливостей системи StrikePlagiarism.
Захід був організований компанією ТОВ «Плагіат», яка є власником цієї системи і надає послуги перевірки дослідницьких статей на плагіат у багатьох країнах.

У роботі воркшопу взяли участь адміністратори роботи із перевірки на плагіат і відповідальні за якість освіти наукових та освітніх закладів із різних куточків України. Інститут біології тварин НААН представляли члени комісії Інституту про доброчесність: д. вет. н. Олег ВІЩУР, к.с.-г.н. Іван ЛУЧКА, Уляна ШАРАН, відповідальна за якість освіти к.вет.н. Наталя ПАХОЛКІВ та працівник редакції журналу «Біологія тварин» Катерина СУДИН.

Доповідачі розповіли про нові можливості системи StrikePlagiarism.com: пошук перекладеного плагіату, доступ до бази даних УкрІНТЕІ, перевірки курсових робіт, інтеграції з ЛМС-системами, (Moodle, OJS тощо). Окремо розглянули законодавство України щодо академічної доброчесності. Також жваву дискусію викликало питання використання штучного інтелекту в написані наукових робіт та можливість антиплагіатних платформ ідентифікувати такі роботи. Під час воркшопу учасники мали змогу обмінятись досвідом роботи щодо дотримання доброчесності у своїх установах.

Захід пройшов у теплій робочій атмосфері. Дякуємо організаторам, зокрема, виконавчому директору компанії Plagiat.pl Алі ТАХМАЗОВУ, генеральному директору Plagiat.pl Міхалу ОЛЬШЕВСЬКОМУ та менеджеру з розвитку Plagiat.pl в Україні Анні ЧУДАК за можливість розширити знання у питаннях академічної доброчесності та боротьбі з плагіатом наукових робіт.

IMG 0ccba0808013bc28b83a806551666afb V1

НОВИНИ

ПУБЛІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

НАУКОВИЙ  ЖУРНАЛ  "БІОЛОГІЯ ТВАРИН"

                                                                   logo

MON

Scopus logo

WebOfScience

Springer

gslogo

ScienceDirect